- Daging di hiris
- Cili api 20 biji
- 3 biji bawang merah
- 2 biji bawang putih
- Minyak masak yang mencukupi
- Garam secukup rase
CARA-CARA:
- Bersih daging. masukkan dalam kuali. Masak daging hingga kering air
- Dah kering air masukkan minyak masak then goreng sampai agak garing skit
- angkat dan letak dalam pinggan daging tersebut
- tumbuk cili api + garam, bawang merah, bawang putih hingga lumat
- tumis bahan yang ditumbuk tadi
- agak-agak bahan tumisan nak kering masukkan daging yang telah digoreng tadi
- gaulkan kan
- tutup api
- sedia untuk dimakan dengan nasi panas.....nyummehhh
petua mak mertua den:
x bagi cili api terpercik kat muka time tumbuk tu campurkan garam
tumbuk sekali..insyaAllah selamat...
sekian, terima kasih.
alahaii zue..
BalasPadamsodapnya lahaii..
tp xde gambar plak..
esok pot luck bahagian bwk yer?hihi
sorry zu bawak sambal bilis tempoyak je..
Padamlain kali zu bawak sambal daging yo...time tu zu masukkan pic..
;-)